lunes, 24 de diciembre de 2012

Cerimònia dels 108 Cops del Nou Any


Dojo Zen Tenko, Meditación en Barcelona, Training to Rise, Ceremonia 108 Golpes del Año Nuevo

El dijous dia 3 de gener, a les 19.00h celebrarem al Dojo Zen Tenko la Cerimònia dels 108 Cops, una especial cerimònia amb la qual donarem la benvinguda al nou any 2013. 



Esteu convidats vosaltres i qui vulgueu que us acompanyi: la vostra parella, fill, filla, parent, amic o amiga. És un acte obert a tothom

Entre tots els presents donarem 108 cops al gong amb els que foragitarem els sofriments, i farem una breu meditació amb la qual rebrem les benediccions de la vida. Només cal portar una flor.

Què és la Cerimònia dels 108 Cops

A la vigília de l'Any Nou, els monjos budistes del Japó, portats per un sentiment de compassió per a tots els éssers sensibles, toquen 108 vegades la gran campana del seu monestir perquè amb el seu penetrant so siguin alliberats de la seva aflicció. 

En el budisme, els sofriments sorgeixen de la passió humana i causen emocions negatives i confusió, que al seu torn encara porten a més actes negatius que són causa de nous patiments, i dels quals se’n comptabilitzen fins a 108 formes diferents.

Sis són les facultats dels nostres sentits [vista, oïda, olfacte, gust, tacte i pensament]. Els sentits poden apreciar les coses de tres maneres: positives, negatives o indiferents. Les sis facultats, per les tres maneres d’apreciació generen divuit menes de sensacions.

Les sensacions poden ser al seu torn agradables o desagradables, per tant, multiplicades aquestes dues per les divuit sensacions generen trenta-sis tipus de passions. I les passions, donat que es poden manifestar segons un moment passat, present o futur, dóna el nombre final de cent-vuit, que són les formes d’aflicció possibles.



VÍDEOS DE LA CERIMÒNIA


KYOTO

SAN FRANCISCO (EUA)